Badrumsplaneringen närmar sig sitt slut.

Ja, jag vågar nästan skriva att det närmar sig sitt slut även om vi ännu har tid för korrigeringar om vill. Själva planeringen av hur allt ska placeras är i stort sett spikat och nu har vi några olika förslag på färgsättning och detaljer kvar att ta ställning till. Vi vill att badrummet ska kännas klassiskt och andas sekelskifte.
 
Badrummet är ganska långsmalt, ca 3 m långt o ch 1,75 m brett med ett smalt spröjsat fönster längst in i badrummet. Längst in blir dusch och vi är väldigt förtjusta i kaklade väggar så att duschen blir som ett rum så därför kommer vi att bygga upp väggar runt duschen med en smalare öppning och behöver därför inte ha några glasdörrar. Nackdelen är att det tar lite mer ljus och tränger ihop fönstret en aning men vi tycker ändå att det känns så lyxigt med ett kaklat "duschrum" att det överväger ljuset i det här fallet.
 
Vi kommer även att ha en vägghängd toalett (det är ju så himla praktiskt när det kommer till städningen även om det inte andas så värst mycket sekelskifte över det) och fördelen med det är att man då kan fixa en tjusig vägghylla som löper längs med hela väggen på ca 20 cm tack vare att man måste bygga ut väggen för att kunna koppla in toalettinsatsen bakom vägg. Urfint tycker jag! Då får vi bra förvaring av finheter som man vill ha framme, en tydlig gräns om man som vi vill kakla halvvägs upp på väggen plus att det är oerhört praktiskt om man vill ha en blandare som ska byggas in i väggen.
 
Här ser man exempel på en liknande hylla som det blir ovanför handfatet och längs med hela den väggen. Bild via.
 
Snyggt golv med hexagonform. Bild från: House of Phila.
 
På golvet funderar vi på Carraramarmor och jag är hemskt förtjust i den hexagonformade mosaiken vilket hade blivit superläckert på hela golvet. På hyllan som blir längs med väggen ovanför toalett och handfat kommer vi då att plocka upp Carraramarmor igen och lägga en skiva där.
 
Väldigt snyggt med grönt kakel till vitt porslin! Detta är i och för sig i ett kök men kan lätt översättas till en badrumsmiljö tycker jag. Köket tillhör Annacate som har ett enormt vackert hem och underbar stil. Missa inte hennes instagram!
 
På nedre delen av väggen upp mot hyllan ska det kaklas och där finns som det ser ut som just nu två alternativ - antingen en härligt ljusgrön kakelplatta  som är 13x13 och som jag varit sugen på sedan i somras eller ett mönstrat härligt kakel i vitt och blått. Samma kakel ska sedan sättas på innerväggarna till duschen. 
 
Jag tycker att detta är så snyggt! Lite rörigare intryck än en helt enfärgad kakelplatta men funkar ypperligt på en halvvägg och i duschrummet tycker jag. Bild via.
 
 Detta kaklet har jag tittat på. Snyggt, eller hur?
 
Ovanför handfatet och på motstående vägg ska vi ha målade väggar (vi är väldigt nöjda med det valet på badrummet på övervåningen) och så vill jag gärna hitta en snygg och gärna gammal spegel som ska hänga ovanför handfatet. Som blandare letar jag efter en snygg väggmonterad som ska vara i mässing och har tittat på den här (det gäller bara att "röris" är med på noterna och kan fixa en anslutning då det bara är själva pipen och vreden man får här). Som handfat lutar det åt ett klassiskt rektangulärt i porslin som är fristående och så håller jag på att leta upp ett snyggt skåp i mörkt trä som kan passa som kommod. Lite som på bilden här nedanför.
 
 
Även ett bord liknande det på bilden nedanför hade passat bra. Jag tycker att färgkombinationen här med det mörkblå och gröna är väldigt fint också men är rädd att vårt badrum skulle krympa lite väl mycket med mörka väggar så vi får nog satsa på lite ljusare.
 
 
Även om man har tänkt och planerat väldigt länge så är det ändå ganska svårt och påfrestande när allting väl ska spikas. Svårast av allt är nästan elen och det faktum att man redan nu måste veta precis vart de ljuskällor som man vill ha fasta på väggar eller i tak måste bestämmas nu innan isolering och innerväggar är på plats. Jag ritar och ändrar för glatta livet på skisser och vyer över väggar och och planlösningar och visar sambon olika förslag i minut och parti.
 
Svårt men väldigt kul!
 
#1 - - Jasmine:

Åh så fina badrumsbilder :)

#2 - - AngelicasVärld:

Det kommer säkert bli super fint!! Ska bli spännande att följa utveclkingen och sen få se resultatet!

#3 - - Natalie:

Åh vad roligt det ska bli att få se och höra mer om ert badrum! Jag tror att det kommer att bli riktigt fint :D