Outdoor living.

Nyss kom det snöblandat regn här. Tack och lov har det slutat nu och jag hoppas det var det sista för den här våren. Påsken får gärna bli solig och fin tycker jag och istället för att kolla på slasket där ute så har jag valt ut några trädgårdsbilder som jag har in mapp på Pinterest som kallas "Outdoor living".
 
När det kommer till trädgård har jag ingen vidare kunskap att komma med men jag har på känn att det kommer att bli ett nytt intresseområde de närmsta åren. Just nu är vår trädgård så dödens tråkig - grävmaskiner, omdräneringar, byggställnigar och nedtagningen av en sisådär 30-talet bamsegranar har satt sina spår. Det är fasligt tråkigt att vi inte har en gammal uppväxt trädgård med äppelträd, grusgångar och syrénbersåer men vi får väl försöka att fixa det till framtiden istället.
 
 
Som så många andra så drömmer även jag om ett växthus, orangeri eller litet glashus i trädgården. Där man kan odla, stöka, och sitta inomhus i skydd från regnet dagar när det behövs. Vi byter ut alla våra fönster i huset men sparar de gamla så förhoppningsvis kan de komma till användning för något liknande projekt framöver.
 
 
Min sambo har storslagna planer för en pool i ladan men av förklarliga skäl ligger det ganska långt ner på prioriteringslistan av allt som måste åtgärdas så under tiden tänker jag att en utedusch nånstans i ett hörn hade varit toppen att svalka sig i de allra varmaste dagarna. Vi har ett perfekt hörn nämligen - ut genom en liten dörr från uterummet i ladan och till baksidan av ladugårdarna där två längor möts och bildar ett vackert hörn utan insyn. Där behöver rensas upp, läggas någon form av stengolv eller grus och planteras lite passande växtlighet så kommer det bli helt perfekt!
 
 
Något som ska fixas bland det första i trädgården är en praktisk och snygg torkställning. Det blir så oerhört vackert med en lite mer snickrad historia än de där aluminiumsakerna med blå plastsnören. Här finns till och med en bra beskriving hur man gör sin egen så då finns väl inga ursäkter ... 
 
 
Från ena hörnet av trädgården, ut mot grusvägen och åkrarna, finns rester av det som säkert varit en tjusig port en gång i tiden. Resterna består av två stenstolpar och ska givetvis få en ny elegant trägrind och nya väldoftande träd på varsin sida plus bindas ihop med trädgården med en grusad gång. Jag älskar grusade gångar och se så snyggt en port ut från trädgården både ramar in och ser välkomnande ut!
 
Det var mina drömmar denna tisdag i slutet av mars.
 
Bilderna: 1 | 2 | 3 | 4

Blått är flott.

 
 
Jag dras som aldrig förr åt de blå tonerna just nu. Blått är flott, helt klart! Och särskilt fint blir det mot den varma teracottafärgade gamla tegelstensmuren vid vår vedspis i köket. Nu när vi inte eldar i den lika frekvent så passar jag på att ställa finheter där istället.
 

Lite av badrummet.

 
Igår när solen var framme så passade jag på att fota i vårt badrum. Nu har vi haft det ett tag och även om allt inte är riktigt klart ännu ... (fattar inte hur svårt det kan vara att göra klart alla smågrejer?!) så är vi fortfarande lika nöjda - vi blir kanske bara mer och mer nöjda med tiden istället. Duschrummet med dubbelduschar är himmelskt på morgonen, badkaret används flitigt av barnen och igår kväll bastade vi medan vi såg solen sänka sig. Att basta är ganska vanligt förekommande hos oss numer på kvällarna.
 
Jag älskar att ha ett badrum att kunna umgås i!
 
 
 
För er som undrar över planlösningen i badrummet så har jag skrivit om den tidigare HÄR och några andra vinklar kan ni se HÄR.
 
 
Nu längtar jag efter att få se päron- och äppelträdet stå i blom utanför fönstren och att det grönskar sådär härligt utanför. Förhoppningsvis vågar vi öppna fönstret på morgonen för att andas frisk luft. Om inte annat så går det ju alltid att öppna takfönstret tills lillebror har kommit över värsta klätterperioden. 
 
 
Den fina vita hamamhandduken med en sida i frotté, jutemattanbadoljan och badsaltet hittar ni i butiken!