Barnrum och om att plocka undan.

 
Efter att ha fotat ett skåp till instagram igår tog jag med mig kameran för att även fota till bloggen. Redan då hade jag det som jag strax kommer att nämna i åtanke. För att ta dessa bilder fick jag nämligen kasta bort en hel del grejer från golvet, fixa till böckerna i lite prydligare rader och justerade jordgloben och kaninen ovanpå skåpet en aning. Av den simpla anledning att jag gillar fina bilder och vill att det jag har i åtanke ska få visas - och inte stöket. Idag läste jag ett inlägg hos Trendenser om det här med ytlighet och fernissa i inredningsbranschen och bland bloggar och instagram. Väldigt intressant att läsa Fridas tankar och även läsarnas kommentarer. 
 
 
Som med så mycket annat så finns det självklart inget rätt och fel om om hur ärligt vi ska visa våra hem och livsstil  men jag tycker att det är oerhört intressant att ta del av dessa tankar. För min del har jag alltid blivit lika förvånad när någon i min närhet påskiner att det verkar vara lite väl mycket glans och lite mindre av verklighet i vissa bloggar och instagramkonton (säkert även mig inräknat :)). Jag blir förvånad för jag tänker att alla borde väl förstå att om man har ett instagramkonto eller en blogg som man valt att visa för alla som vill se så har man dessutom gjort val vad man ska visa och att det endast är en väldigt liten del av allt som faktiskt visas? Eller? (Självklart stor skillnad om man har ett privat konto där man faktiskt känner alla som följer och baktanken kanske inte riktigt är detsamma som om man valt att skapa ett "alter-ego" så som en blogg eller ett inspirations-ig-konto mer kan liknas med.) Vill man se stökiga hem och diskbänksrealism verkligen? I så fall "bara för att" eller finns det en anledning bakom? Eller räcker det att helt enkelt tänka att stöket finns där bakom kameralinsen hos oss allihop?
 
 
 
#1 - - Malin:

Personligen sa kanner jag att stokig diskbank har jag ju hemma, sjalv. Det behover jag ju inte leta efter pa instagram ocksa. ;) Precis som att jag kanner mig som mest inspirerad i min egen miljo nar det ar stadat och rent sa ar det nog lattast att ta till sig inspiration av andra nar det som visas ar snyggt och rent ocksa... Sen tror jag att de flesta ar medvetna om att alla inte har det tipp-topp hemma jamt bara for att det finns fina bilder i bloggen eller pa instagram. Jag kanner mig aldrig lurad direkt.

Svar: Skönt att höra att fler tänker som jag! :) Någon av bloggarna svarade i kommentarsfältet på Trendenser att man nästan kan likställa det med att bjuda hem någon som gäst till sitt hem - givetvis har man bäddat, diskat, plockat undan och visar inte de värsta hörnorna när de kommer. Ha en fin kväll! //Kristina
Kristina

#2 - - Petra /Popetotrora:

Ja, jätteintressant diskussion. Jag tänker precis som du, att alla väl vet att det finns mer än bara det lilla man ser på bilderna i bloggar och instagram. Men samtidigt kan jag förstå att vissa känner sig stressade och som att "alla andra" har det där perfekta hemmet.
Men jag föredrar nog ändå att se de fina, undanplockade bilderna. Stök och kaos har jag nog av ändå och det inspirerar mig inte det minsta. Mitt stök blir ju inte mindre bara för att jag ser att någon annan har det stökigt. :)
Och du...älskar skåpet! Så fint! Kram //Petra

#3 - - elin stridh:

fina bilder ia alla fall :)

#4 - - Sofia:

Har också följt diskussionen hos Frida. Jag är helt inne på ditt spår. Det är tillräckligt tröttsamt att se sin egen disk, varför skulle jag vilja se någon annans? Jag förstår inte alls det. Jag läser bloggar och kollar bilder på Instagram av samma anledning som jag köper en inredningstidning - för att bli inspirerad! Det är klart att de flesta har stökigt hemma mellan varven, men det förstår man väl? Eller? Jaja, jag förstår i alla fall inte varför man vill se en överbelamrad diskbänk eller ett stökigt vardagsrum. Men det är ju jag det.

#5 - - Choices by Annie:

Jag tror att vi tyvärr blir mer påverkade än vad vi tror av den härliga perfektheten som visas upp på bloggar och instagram. Därför älskar jag när det kommer bilder på verkligheten ibland. Jag vill inte se verkligheten jämt men ibland är det skönt att veta att även i det som jag anser och tror är de perfekta hemmen finns stöket precis som hos oss alla.

Tror det kan vara bra att påminna om verkligheten ibland. Men mest ska bilderna vara inspirerande.

Tack för ett härligt inlägg
//Annie