Outdoor living.

Nyss kom det snöblandat regn här. Tack och lov har det slutat nu och jag hoppas det var det sista för den här våren. Påsken får gärna bli solig och fin tycker jag och istället för att kolla på slasket där ute så har jag valt ut några trädgårdsbilder som jag har in mapp på Pinterest som kallas "Outdoor living".
 
När det kommer till trädgård har jag ingen vidare kunskap att komma med men jag har på känn att det kommer att bli ett nytt intresseområde de närmsta åren. Just nu är vår trädgård så dödens tråkig - grävmaskiner, omdräneringar, byggställnigar och nedtagningen av en sisådär 30-talet bamsegranar har satt sina spår. Det är fasligt tråkigt att vi inte har en gammal uppväxt trädgård med äppelträd, grusgångar och syrénbersåer men vi får väl försöka att fixa det till framtiden istället.
 
 
Som så många andra så drömmer även jag om ett växthus, orangeri eller litet glashus i trädgården. Där man kan odla, stöka, och sitta inomhus i skydd från regnet dagar när det behövs. Vi byter ut alla våra fönster i huset men sparar de gamla så förhoppningsvis kan de komma till användning för något liknande projekt framöver.
 
 
Min sambo har storslagna planer för en pool i ladan men av förklarliga skäl ligger det ganska långt ner på prioriteringslistan av allt som måste åtgärdas så under tiden tänker jag att en utedusch nånstans i ett hörn hade varit toppen att svalka sig i de allra varmaste dagarna. Vi har ett perfekt hörn nämligen - ut genom en liten dörr från uterummet i ladan och till baksidan av ladugårdarna där två längor möts och bildar ett vackert hörn utan insyn. Där behöver rensas upp, läggas någon form av stengolv eller grus och planteras lite passande växtlighet så kommer det bli helt perfekt!
 
 
Något som ska fixas bland det första i trädgården är en praktisk och snygg torkställning. Det blir så oerhört vackert med en lite mer snickrad historia än de där aluminiumsakerna med blå plastsnören. Här finns till och med en bra beskriving hur man gör sin egen så då finns väl inga ursäkter ... 
 
 
Från ena hörnet av trädgården, ut mot grusvägen och åkrarna, finns rester av det som säkert varit en tjusig port en gång i tiden. Resterna består av två stenstolpar och ska givetvis få en ny elegant trägrind och nya väldoftande träd på varsin sida plus bindas ihop med trädgården med en grusad gång. Jag älskar grusade gångar och se så snyggt en port ut från trädgården både ramar in och ser välkomnande ut!
 
Det var mina drömmar denna tisdag i slutet av mars.
 
Bilderna: 1 | 2 | 3 | 4
#1 - - Mia:

Drömmar är livsviktigt!! : )

#2 - - Sofia:

Åh, så härliga bilder! Jag längtar ihjäl mig efter lite sol, värme och grönska. Trädgårdsintresset tror jag kommer lite på köpet när man är inredningsintresserad. Den där känslan av att vilja ha det fint omkring sig. Så är det i alla fall för mig. Och det där med kunskap, det får vi med åren! Så länge frågar jag mamma och allt och inget! :)

#3 - - Helena:

Jag drömmer också om ett atriumrum/orangeri. Växthuset plockades ner i höstas - trasigt och eländigt. Nu planerar jag att bygga ett nytt på återbruk. Fin kväll och Glad Påsk!