Påsktraditioner och fina färgade ägg.

Nu går det med stormsteg mot påsk. Vi ska vara hemma i år men i min barndom var vi ofta bortresta över påsk, uppe i fjällen hos min mormor. Då var påsken lika med att åka skidor, sola i en "snögrop", grilla korv och äta godis med kusinerna. Det bästa av det bästa! Om det inte vankas skidresa så är jag väldigt gärna hemma. Jag älskar påsken - det är en så lugn och skön högtid, inte så många måsten utan mer med fokus på att äta gott, umgås, vara ute så mycket som möjligt och fira att våren är på väg.
 
Nu när barnen börjar bli lite äldre så är det kul att göra sig några traditioner som är återkommande varje år. Jag tycker fortfarande att det är lika (nåja nästan i alla fall) magiskt när mamma ställer fram hönorna och tupparna i porslin på matbordet. De värper Anthon Bergs chokladägg med lite jämna mellanrum och de var alltid med oss på påsk även om vi inte var hemma. Nu är det mina barn som är lika fascinerade som vi var och går och vittjar äggfångsterna.
 
 
I år tänkte jag att vi måste färga, måla och rita ägg, det är på tiden. Och så har jag även tänkt prova någon form av att plantera gräs, små lökväxter och annat i äggskal (jag har pinnat lite bilder som inspiration). Och så är det ju där med godis-påskäggen. Hur gör ni? Det vore kul att göra något som är återkommande, en skattjakt eller liknande tänker jag. Jag menar inte att allt måste vara så himla mycket och välplanerat men det vore kul att göra några saker som är återkommande från år till år.
 
För oss som gillar lite mer diskreta fina ägg så hittade jag otroligt vackra bilder på ljuvliga pastell-ägg på den här bloggen. Där kan man även läsa vad man kan använda för något i sitt eget kylskåp för att färga likadana.
 
Jag ska göra ett försök, så jag återkommer!
 
 
#1 - - Robex Lundgren:

fint

#2 - - Robex Lundgren:

fint

#3 - - Hanna Fia:

Jättebra blogg verkligen! Kika gärna in på våran blogg och lämna gärna en kommentar:) Kram

#4 - - ɑ n n i k ɑ:

Fint :)