Vackert blått och att aldrig bli klar.

Idag ska jag visa bilder på ett vackert blått rum, en liknande blå vi har provmålat med, några andra sovrumsbilder och även visa baksidan av att renovera. Det vill säga att man alltid fastnar någonstans och ibland hamnar på sparlåga. 
 
 
Det här rummet är så vackert, inte bara för sin enorma takhöjd, det vackra golvet och de spröjsade fönstren utan för den enormt fina blå färgen. (Ni har väl inte missat krönikan om färgernas intåg i de svenska hemmen? Som dessutom gav efterspelandra bloggar ...) I höstas målade jag provrutor i det nybyggda rummet som i framtiden ska bli vårt sovrum och det är en färg som heter duvblå och kommer från Auro och som är en ekologisk och helt naturlig naturhartsfärg utan plaster och giftiga tillsatsmedel som jag länge varit nyfiken på att testa.
 
(För er som kanske inte vet så har vi valt att göra en mer eller mindre helt ekologisk renovering, därav har vi gammaldags tretex på väggarna om någon skulle undra. Och ja, jag ska skriva mer om den resan för jättemånga mailar mig och frågar och det vore en ära att få sprida lite inspiration och tips inom detta ämne som ligger mig mycket kärt om hjärtat.)
 
 
Här ser ni den provmålade rutan i sovrummet och jag inser att det inte går att göra färgen rättvisa på foto - mycket finare i verkligheten! Färgen under den blå är cremefärgad, den är lite vanilj-creme-vit och också jättefin (och också mer cremefärgad i verkligheten än vad det ser ut som här). Den ska vi kanske måla hallen däruppe med om vi nu inte tapetserar med Morris. Det beslutet har liksom bara blivit liggande ... 
 
 
Den här bilden är nog lite svårtolkad men ytterligare ett bevis på att vi går på sparlåga just nu, vi som skulle göra klart det här rummet under hösten. Ingen lust, inget fokus. Skjutdörren går in till vår walk in closet som vi har i det nya sovrummet. Hela garderoben är klädd i furubrädor och ska linoljemålas. Jag tänkte att det skulle vara mitt lilla projekt för att testa på egen hand att måla med linolja.
 
Jag ska, jag ska ...
 
 
Den här bilden visar igen hur snyggt blått och rosa är tillsammans. Jag vill gärna ha en snygg guldig sänglampa och jag har nyligen fått nya lampor till butiken som är otroligt snygga med svängbar arm i mässing och de tror jag ska få flytta in på väggen i det sovrummet vi har nu. Snart, snart ...
 
 
Här syns dubbeldörrarna vi satt in och som vetter ut mot trädgården. Jag har provmålat även på den väggen men det syns väldigt dåligt här, motljusbilder är ingen höjdare. På den här väggen ska det sättas upp gardiner från golv till tak och från vägg till vägg - jag hoppas på riktig hotellfeeling. Jag vill ha en fin kornisch som döljer gardinupphängningen och det är även förberett för infälld belysning. Längtar! 
 
 
Otroligt snyggt med gardiner i olika nyanser, gärna i tyngre tjockare tyger blandat med skira med mycket ljusinsläpp. Bilden visar en väldigt fin färgpalette. 
 
 
Jag har blivit väldigt sugen på de här aprikos eller cremefärgade nyanserna och det hade varit fint att ha i sovrummet på gardinerna. Ljuvlig bild! Blir nästan lite pirrig i magen nu när jag sitter och tänker på det hela.
 
Nu måste vi sätta igång ju! 
 
Ha en riktigt trevlig fredag och glöm inte att haka på fotoutmaningen som pågår jut nu för alla er som har instagram!
 
#1 - - Anonym:

Hej
Ser ut som om det kommer bli ett fint rum när det blir klart.

Snabb fråga. Var har ni köpt de fina altandörrarna?

Svar: Det blir det garanterat. När det blir klart :)Altandörrarna och även alla dörrar och fönster är måttbeställda från Allarängens snickeri utanför Kungsbacka.
/Kristina
Kristina

#2 - - Nilla Tankebubblor:

Vad spännande! Det låter som det kommer att bli jättefint. Trevlig helg!