Koppar och vitrinskåp.

Vi kämpar på här hemma, vi har fortfarande inget kök men nu är nästan allt målat i själva köksdelen och på utsidan har vi panel och läkt på nästan hela huset nu. Jösses så mycket jobb det var med att byta fasad och allt som hör till det! Näst på tur inne är att fixa iordning takbjälkarna som kommer att bli synliga i köket. När det är gjort kan köket börja byggas upp för idag kommer nämligen allt det sista som vi behöver till köket (förutom bänkskivor). Kanske vågar vi hoppas på att vi börjar skymta lite skåp på plats i slutet på den här veckan!
 
Och jag fortsätter att motivera mig själv genom olika sorters målbilder. När vi rensade ut huset hittade vi en hel del vackra gamla koppargrejer. Om jag inte minns fel så tror jag till och med att det finns en liknade kopparkittel som den på bilden nånstans i lådorna.
 
 
Framför det nya "gå-in-i-skafferiet" kommer vi ha en hel vägg där det hela tiden varit tänkt att det ska få stå ett gammalt vitrinskåp - en av de punkter som jag hade på listan över saker att rita in när vi diskuterade med arkitekten som gjorde ritningen på huset. Jag håller just nu på att måla träpanelen i en väldigt vacker varmgrå linoljefärg och jag börjar mer och mer se framför mig hur vitrinskåpet ska se ut och har övergått från att vilja ha ett skåp helt i vitrin till ett med en djupare nederdel med täckta skåpsluckor och bara öppna hyllor eller vitrindel upptill. 
 
I övrigt så har "röris" varit här och dragit igång golvvärmen i hela huset. Vilken känsla att få njuta av ljumma golv och ett varmt hus igen - man får glädja sig åt varje framsteg och bocka av delmålen! :)
 
Foton: 1 /

Målbilder.

 
 
Nu är det snart sex månader utan kök för oss. Sex månader! Vi börjar helt klart bli rätt slitna nu efter att ha levt mer eller mindre i renoveringskaos i två år. I slutet på augusti var vår byggare dessutom tyvärr tvungen att lämna skutan pga sjukdom och det har gjort att det dragit ut på det litegrann, alla som byggt eller renoverat vet ju hur viktigt det är att det finns någon på plats som har det övergripande ansvaret och allt viktig kunskap och erfarenhet för att det ska flyta så smärtfritt som möjligt. Nu ser vi i alla fall ljuset i tunneln och köksdelen och tvättstugen har så smått börjat få målarfärg (eller i alla fall shellack). I veckan ska det fixas fönsterfoder och börja byggas socklar till själva köket och arbetsbänkarna. Om allt går som planerat så har vi nog ett mer eller mindre fungernade kök och tvättstuga i början av november. Längtar!
 
 
Det är nu det är dags att ta fram mina målbilder för att skramla fram den sista energin för att gå ända in i mål med köket som är vårt delmål i hela den här renoveringen: När det blir dags att ställa fram kaffemaskinen för den första koppen kaffe sittandes vid köksön. När det blir dags att ställa ett vackert gammalt vitrinskåp framför nybyggda skafferiet och ställa in keramik och arvegods i form porslin jag har nerpackat i lådor sen flera år tillbaka. Och när vi kan hänga upp stången ovanför gasspisen för slevar och kastruller. Längtar!
 
När det väl är klart ska vi så klart även ställa till med fest och jag ska hålla tal för de som visat sig vara pärlorna i våra liv - de som bjudit på mat, skickat peppande sms i precis rätt tid och förstått avsaknaden av nästan all social kapacitet det sista, erbjudit sig att vara barnvakt, bakat bullar och kommit med eller bara kommit hit med färdiglagad mat till oss utan kök. Guld värda är vad ni är, speciellt min fina och bästaste mamma som nog får ha en innestående middag i veckan i resten av våra liv :)
 
Kramar.
 
 
Bilder: 1 | 2 | 3