Renoveringsuppdatering.

Äntligen, äntligen, äntligen är det dags att på allvar börja tänka färgval och tapetval i huset. Det är så mycket tid och energi som har ägnats åt alla andra materialval - de flesta inte ett dugg synliga ens - så även om vi har vetat på ett ungefär vad vi vill ha så är det nu det är dags att börja bestämma sig. Jag har provmålat skivor som jag flyttar runt och beställt hem några provbitar av tapet.
 
 
Häromdagen fick jag tapetprover från Sandberg wallpaper. Har sneglat sen länge på Ava i mörkblått och Raphael Green. Väldigt vackra färger och mönster. Eventuellt kommer vi att tapetsera det lilla innerrummet i vardagsrummet med en avvikande tapet och då vore det snyggt med färg och stormönstrat till bokhyllor och en stor fåtölj som vi ser framför oss i det rummet. 
 
 
När det kommer till linoljefärgerna så letar vi efter en grågrön som ska passa i tvättstugan och en varmt mellangrå som ska målas på panel i skafferiet och på vissa väggar i köket. Kanske även till listerna i vardagsrummet om vi bestämmer oss för att måla i något annat än vitt där. 
 
 
Självklart så har även bitar från William Morris hittat hem till oss. Pilbladen är sedan innan en favorit och Pimpernel som syns här på en vägg (på trekvart dock) har jag suktat efter att jag såg ett så fint reportage i Residence i februari med denna tapet. Den sitter just nu och känner in sig i den lilla hallen mellan köket och badrum och tvättstuga. 
 
Ventilation ska så klart också komma på plats. Är faktiskt lite roligare att tänka på sedan vi köpte så här fina ventilationslock i gjutjärn.
 
 
 
 
#1 - - Lena Hedberg:

Raphael har vi i vårt vardagsrum som fondvägg. Fast vi har den som är grön och blå. Vi har haft den i minst 5 år och är fantastiskt nöjda med den. De andra väggarna är målade med en färg som är i princip samma som den ljusa grundfärgen i tapeten.

http://sandbergwallpaper.se/tapeter/raphael-matt-bla/

Fina tapeter annars också!

Svar: Ja den var ju också fantastiskt fin! Kan tänka mig att ni är nöjda - den är ju så levande och härlig. Ha en fin helg!
Kristina

#2 - - Karin A:

Åh härliga tankar och idéer! Pimpernel är en av mina absoluta favoriter. Gillar den gröna som du målat med ovan. Är det den som heter grågrön?

Kram och trevlig helg!

#3 - - Emma:

Så härligt att få se längst vägen. Är helt säker på att vad ni än väljer blir det fint som tusan. Och....kan man få komma på studiebesök sen? :)

#4 - - Stiligahem.se:

Oj så spännande att se dina idéer och tankar till inredningen. Det är så många detaljer som man måste tänka till kring. Och ventilen du visar är så fin. Ser fram emot att följa / anncha

#5 - - Karin :

Vilket snyggt ventilationsdon! Har du hittat den i en byggnadsvårdsbutik?

#6 - - Karin :

Vilket snyggt ventilationsdon! Har du hittat den i en byggnadsvårdsbutik?

Svar: Ja precis! Den här är köpt på Nackagårdens byggnadsvård utanför Falkenberg men finns säkert på fler ställen också.
Kristina Robertsson

#7 - - Karin :

Tack för informationen! Nu blev ju ventilation roligt! :)