April, april.

 
Jag fotade verandan igår, det var precis innan det sprack upp och blev skinande sol. När vi planerade verandan så var det just det faktumet att den skulle ligga i nordvästligt läge som gjorde det så bra. En matsal får ju gärna vara lite svalare och är det någon sol man vill ha så är det just den sena eftermiddags- och kvällssolen som lyser in lite från sidan. Jag hade målbilden klar för mig - hur vi dukade upp i matsalen med den varma eftermiddagssolen snett in genom fönstren och spagetti och köttfärssås på bordet! Just så var det igår. 
 
Blir det så att vi bygger ett inglasat uterum framöver (vilket vi har förberett en dörr för från vardagsrummet) så blir det i direkt söderläge. Där får solen gärna gassa hela dagen och värma upp tidig vår och sen höst. Med bra solskydd och skjutdörrar i glas så kan man parera värmen på så vis tänker jag.
 
 
Påskbuketten med tulpaner står kvar på bordet och är som vackrast nu när den hänger ner över vasen. Vi har dessutom tagit in ett nytt (fast gammalt) bord som är ett lite mindre ovalt bord. Det blev så himla bra med de runda formerna där inne. Det är svårt att veta vilket bord vi ska ha men jag kommer allt mer fram till att det är ett mycket flexibelt bord vi ska ha. Ett som är lite mindre (gärna ovalt) till vardags när vi bara är familjen men med flera stycken iläggsskivor för att kunna utöka efter antalet gäster. 
 
Kanske det här finfina från Norrgavel.
 
 
Det som är så bra med ett mindre bord är att vi nu får plats med en liten sitthörna också. Och jösses så det har blivit använt hitills! Till morgonkaffet, eftermiddagskaffe och kvällsfilosoferande. 
 
Min vecka blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med vab istället för jobb. Idag hoppas jag dock att mina små hostisar är tillräckligt pigga för att hitta på något. Jag välkomnar april med öppna armar - det brukar vara en månad full av överraskningar och många fina första stunder i solen. Efterlängtat!
 
Ha en fin fredag!
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så vackert :)