Finfint x 4 - sovrum.

Semester, lov och på det vab både den här veckan och förra veckan ställer till det lite rent tidsmässigt just nu. Ligger efter med det mesta men vad gör väl det när vårkänslorna spirar och man istället för jobb får lite extra tid till att börja rensa ut och försöka organisera här hemma medan de små kurerar sig. Vi har fortfarande väldigt bristfällig förvaring i huset och det börjar bli hög tid till att göra något åt garderober och klädkammare som ska fixas känner jag. I ett led i det behöver vi även göra iordning rummet vi har på nedervåningen, det som i framtiden ska bli vårt sovrum men fram till dess antagligen blir ett kombinerat gästrum och lekrum. Så här går tankarna kring det rummet ...
 
1. Vi har trivts väldigt bra med den gröna "Tant Johannas gröna" som vi har i sovrummet på övervåningen. Lugnt och rofyllt. Men målar vi med färg så blir det nog ändå en blå färg från Auros ekologiska väggfärg. Den har vi redan provmålat med i det rummet för snart två år sen och är fasligt vacker! | 2. I rummet, som ligger i norrläge, har vi förutom ett vanligt fönster även två stora dubbeldörrar som i framtien ska leda ut i trädgården och en liten terass av något slag. Jag vill skapa lite hotellkänsla och planerar därfför att ha hela vägen med långa vackra gardiner från golv till tak i dubbla skenor med ett tunt genomsläppligt tyg och ett tjockt för mörkläggning. Vad det blir för färg och material får väggfärgen avgöra. | 3. Den här bilden symboliserar lite av det grå som vi ska ha på lister, foder och dörrar som målas i en ljusgrå linoljefärg. Även hela klädkammaren/wic är målad i ljusgrå linoljefärg med träväggar. Oerhört vackert med en stor vacker tavla över sängen dessutom! | 4. Kan så klart inte riktigt släppa tanken på mönstrade tapeter som jag gillar så mycket. Siri i både blått och grönt från Sandbergs är galet fin för at nämna några. 
 
To be continued ...
 
 Bild 1,2 & 3 finns med länkar finns i min mapp "Bedroom på Pinterest" och 4 är från Sandberg Wallpaper.
#1 - - Elin:

Åh, så himla fint!! :)

#2 - - Sara:

Helt underbar tapet!! :)

#3 - - Sandra Bergström:

Ah Auro var jag inne på INNAN jag målade med Tant Johannas gröna :) Särskilt Turkos Patricia, min förra granne målade sitt sovrum i den och den var så vansinnigt fin . Själv målade jag mitt sovrum i den blå motsvarigheten till Tant Johannas (ganska lik det rummet som finns i ditt tidigare inlägg som du länkat till), blev väldigt bra men ångrar ändå lite att jag inte hade den gröna i sovrummet och blå i vardagsrummet. Åh, dessa väggbekymmer! :)