Finfint x 4 - vecka 8.

1. Såg ni något av Oscarsgalan? Jag vaknade tidigt och gick upp för att ha turen att se Alicia Vikander ta emot sitt pris och även Leonardos tacktal. Så otroligt kul med en svensk Oscars (Alicia är ju så vacker att man smäller av!) och Dicaprio fick äntligen sin statyett. Hurra! | 2. Anthropologie tillhör en av mina absoluta favoiter och ett måste-besök när jag är i närheten av någon butik. Jag vet inte hur länge de har haft webshop och leverans till Sverige men det går alltså att klicka hem favoriter och få det hem till Sverige om man vill. Jag blev sugen på finfina tallrikar och glas. | 3. Finaste blommiga tapeterna kommer från Ellie Cashman. En blommig dröm. | 4. Nu är det inte så värst långt kvar till påsk och i år ska jag försöka mig på att färga ägg som jag tänkt i flera år. Googlar man "färga ägg naturligt" så hittas en massa bra tips. Blåbär, rödbetor och lök för att nämna några.
 
 

Söndagsbilder.

 
Vilken härlig helg det har varit! Igår var jag och pojkarna på Sjöfartsmuseet i Göteborg, vi fick klappa sjöstjärnor och titta på båtar vilket var uppskattat och kul. Idag har vi lyssnat på Frans på högsta volym och diggat med i "If I were sorry". Efter innebandyträningen tog vi ett litet spontanbeslut och åkte hela familjen till Göteborg. Vi träffade farbror med flickvän, drack milkshake och åt burgare på Butcher´s market och gick sen på bio och såg Zootropolis.
 
Jag älskar spontandagar! 
 
 
Här hemma sken solen in i vardagsrummet och tavlorna förblev ohängda. Jag gillar vår vardagsrumsfärg och hur den byter skepnad under dagen och i olika ljus. Vi hade egentligen tänkt göra iordning vår matplats idag och byta bord men det hinns väl med en annan dag tänker jag.
 
Är inte riktigt, riktigt redo för måndag imorgon men det kanske en god natts sömn kan råda bot på. Oscarsgalan äger rum i natt men den får jag nog läsa om imorgon bitti istället tror jag för här gäspas det redan stort.
 
Trevlig kväll!
 
 

Ett vinglasställ som ska upp på väggen.

 
Tidigt i höstas köpte jag ett vinglasställ i mässing till vårt nya kök. Ni vet ett sådant där som brukar hänga i barer och restauranger. Jag såg det i ett nummer av Lantliv för flera år sedan som jag rev ut och haft med mig i mappen med inspirationsbilder till köket. Där har de, som ni kan se, stylat med blåvita muggar och kaffekoppar vilket man också kan göra så klart. Galet fint om ni frågar mig! 
 
 
Som med så många andra saker så har den inte kommit upp ännu men nu har jag äntligen köpt med mig mässingsskruv i lagom storlek så i helgen ska den upp ovanför kökshalvön. Det kommer bli jättefint och blir vi sugna på fler så kanske det får bli muggförvaring vid timmerväggen i så fall.
 
Johanna Bradfords hem har visats i veckan och de bilderna är helt ljuvliga. Vilket hem de har och vilken fingertoppskänsla - jag älskar allt och särskilt de harmoniska färgvalen! Jag skymtade ett vinglasställ i hennes kök så där man kan se precis hur fint det blir när det kommer på plats.
 
 
Jag finns på instagram också och heter precis som bloggen @kristinarobertsson - följ mig gärna där. 
 
Barnen har hittat en egen favoritfrukostplats i verandan - de sätter stolarna ända intill fönsterbrädorna där äter och tittar ut. Jag kan förstå dem! :) Nu ska vi göra oss i ordning här och åka in till Göteborg. Jag och barnen ska på Sjöfartsmuseet och om vi känner för det så blir det kanske även lite andra äventyr i stan när vi ändå är där.
 
Ha en finfin lördag!