Bilder från vårt vardagsrum.

 
Än så länge har jag bara visat någon enstaka skymt av vardagsrummet. Vardagsrummet är ju egentligen sig ganska likt från innan renovering. Eller, planlösningen är sig i alla fall lik. Vi tog bort barriären som var mellan de båda rummen i vardagsrummet och gjorde en stor öppning istället. I det tapetserade rummet kommer det på sikt bli lite mer biblioteksaktigt med bokhyllor, det är bara det att vi inte riktigt bestämt än hur de ska se ut.
 
 
I övrigt så är hela bjälklaget förstärkt och bytt (i somras var det en stor grop rakt ner i matkällaren här), vi har fått golvvärme, nya brädgolv (de gamla brädgolven kunde vi tyvärr inte rädda och lägga tillbaks men finns så klart kvar till andra projekt framöver), vi har satt in nya tidtypiska fönster igen och i "biblioteket" hittade vi en öppning där det tidigare suttit ett fönster och som nu fick tillbaka det. Vi har även dragit om all el, fixat alla ytskikt och satt tillbaka nya men mer tidstypiska lister och foder än de som kommit dit på 60-talet.
 
 
Väggar och snickerier är målade med Farrow & Ball och jag älskar de här mjuka och varma kulörvalen vi gjorde. Det var nog helt rätt i ett rum med fyra stora fönster i tre väderstreck känner jag.
 
Jag funderar även på om att skriva mer om vår renovering som vi gjorde med fokus på byggnadsvård, hållbarhet och ekologiska material. Det vore kul berätta mer och förhoppningsvis även kunna inspirera fler i processen att välja material och tänka med mer fokus på miljö och hälsa.
 
 
Vi är långt ifrån klara med hur vi vill ha det och än så länge har vi möblerat med de möbler vi har haft med oss sen tidigare och även sådana möbler som redan stod i huset när vi tog över. Mycket får säkert stå kvar och soffan ska kanske flytta till ett annat rum för jag är nämligen sugen på en stor härlig hörnsoffa här nere. Inget är väl mysigare än en hörnsoffa och nu finns det så många snygga modulsoffor som man kan bygga ihop. Till "biblioteket" är vi även sugna på en lite större fåtölj med fotpall och plats för två.
 
Men det får bli i framtiden när vi vet hur vi vill ha det.
#1 - - Den där Victoria:

Så underbart fint ni har, jag njuter av dina bilder

Svar: Tack snälla! Äntligen är det roligt att fota och blogga igen så jag visar säkert fler bilder framöver! :)
Kristina Robertsson

#2 - - liamochmelvin.blogg.se:

WOW, vilket drömställe!! :)