Fem från igår.

 
Den gamla timmerväggen, med tapetrester och allt, fick stanna kvar efter renoveringen. Det var nära att den byggdes in men tack vare sambon finns den kvar synligt och tur var väl det. In till vänster ser man det nya köket (där var tidigare ett badrum och ett sovrum) och vid timmerväggen, alltså i det gamla köket, har vi satt in ytterligare en arbetsbänk och en extra ho och kran. Vedspisen är mittemot på andra sidan och i spegeln ser man tegelmuren vid den spisen. 
 
Vi har ännu inte fixat luckor till den här bänken (det ska nog bli vitmålade pärlspontluckor med gammeldags haspbeslag) och så småningom så ska det även bli någon fin väggförvaring. Tanken är att vi ska ha kaffemaskinen, kaffekokaren och alla muggar och tillbehör här. Och så ska jag fixa till de gamla skomakarlamporna jag hittade på vinden och hänga upp ovanför. 
 
 
Jag klippte av  pärlhyacinterna igår och satte i en liten vas. Idag tror jag minsann att jag ska gå ut och kolla på snödroppsstället om det är blommor på gång. Då är det ju officiellt vår eller hur?
 
 
Igår var i alla fall mormors uterum uppvärmt och när vi satt där inne och mumsade kaka så kunde man faktiskt tror att det lika gärna hade kunnat vara maj. Så varmt och soligt. Det här med ett uterum är verkligen inte dumt alls. Vi har redan planerat in ett uterum i bästa söderläge och satt in en dörr från vardagsrummet, så fort allt annat är klart och möjligheten finns så. Jag tänker mig ett med tegel och orangerikänsla, hoppas jag att det kan bli verklighet även om det lär dröja.
 
 
Jag fick två tröjor av mamma igår. Dels den här ponchon som är enfärgad i ull och jättesnygg. Det är så oerhört praktiskt med ponchos som man bara kan dra över sig. Sen fick jag en jättefin långkofta som hon haft på gång under flera år. Men den får nog ett helt eget inlägg tror jag för den är alldeles ljuvlig.
 
Dags att packa ordrar här och sedan ägna mig åt pappersjobb.
Trevlig onsdag på er!