Fortsätter plastbanta.

 
Vi har plastbantat vårt hem i omgångar under en längre tid och när vi rensade ut det gamla köket i våras så slängdes allt det sista som var kvar av plast och nu kommer det inte in något mer.
 
Inte nog med att det är mycket bättre både för hälsa och miljö utan plast, det är ju dessutom så himla mycket snyggare med rostfritt, glas, trä, keramik och bambu!
 
 
När jag var inne sist i Göteborg köpte jag med mig ett helt kit med bamburedskap som det var halva priset på just nu hos Granit (dock inte i webshopen såg jag nu). Bambu är ett bra alternativ när man letar efter hållbara produkter. Bambu är ett gräs som växer väldigt fort och är dessutom ett mycket slitstarkt material, bättre än trä på dessa vis.
 
Jag pasade även på att köpa med mig en diskborste. Extra fiffigt för det går att köpa till extra diskborstar som man kan byta ut på skaftet när de gjort sitt. Men om man behandlar de rätt och rengör på bästa sätt så kan hållas fräscha väldigt länge.
 
I ett inlägg längre fram ska jag tipsa om vår nya rengöringsfavorit här hemma, ett riktigt universalmedel utlovar jag.
 
 
 Brödpenseln i trä som syns i glasburken hittar ni här, den är också jättefin!
 
#1 - - Hem ljuva hem:

Ja man borde kasta bort lite av all plast man har. Usch! Nu när jag ser så fina redskap du har så blev jag väldigt inspirerad. Nästa gång jag köper nytt ska det inte bli i plast. Kram Pia

Svar: Det är väl en superbra start - att inte köpa fler plastgrejer utan på sikt fasa ut. Lycka till!
Kram K.
Kristina Robertsson

#2 - - Emma:

Fina! Har du testat att köra dom i diskmaskinen? Funkar?

Svar: Nej jag har inte diskat dessa i diskmaskin ännu. Egentligen ska man ju inte diska träredskap i maskin efter vad jag har lärt mig. Jag gör det ibland, kanske var femte gång men annars tycker jag det räcker att diska för hand mellan gångerna. Ibland tvättar jag i såpa - hur bra som helst! Rengör grymt bra och återfuktar samtidigt! Ska skriva lite mer om det framöver.
Kristina Robertsson

#3 - - Suss:

Smart. Finns en hel del plast som man inte skulle ha här hemma...

Svar: Man kan ju börja successivt och ta bort litegrann. I alla fall av sådant som finns dubletter av och som används mest. Lycka till! :)
Kristina Robertsson