I teverummet idag.

 
Den här kaktusen köpte jag för några veckor sen, lite kul med sina små blad och har som tur är inte så farliga taggar heller. 
 
 
Jag vet inte om detta kommer bli året när jag blir mer intresserad av trädgård, jag skulle gärna vilja men vet liksom inte i vilken ände jag ska börja när en har en trädgård som behöver fixas överallt och knappt har gräs kvar efter all renovering. Jag köpte i alla fall Victoria Skoglunds bok i höstas när vi var i Stockholm och besökte Zetas trädgård. Vilket fantastiskt ställe det var! Boken är riktgt trevlig med många fina bilder och växttips. 
 
 
I helgen gick jag igenom alla Coop-magasin "Mer Smak" som jag sparat på mig och satte hundöron på de recept som jag vill testa framöver. Från att ha baserat vår mat på enbart kött tidigare så har vi börjat att försöka tänka om och provar allt mer vegetariskt och försöker hitta alternativ istället för att bara använda sig av bröd, pasta och potatis. Kul att testa och exprimentera med något nytt känner jag. Blomkålsris till exempel är hur gott som helst och krämig vitkålsgratäng är en annan favorit. 
 
 
Idag blev det i och för sig något helt annat än det jag skrev ovan. Sexåringen hade önskemat i morse och jag tackade för att slippa planera denna dag. Han önskade köttbullar och gräddstuvade makaroner och mormor hade visst lovat att baka Sverigekaka till efterrätt. Det är en smarrig kaka som vi kallar för Sverigekakan efter ett gammalt recept men är egentligen en vanlig sockerkaka som man delar på mitten och fyller med en blandning av smör, vanilj och grädde. Lägger ihop och sedan pudrar med florsocker. Jag hittade samma recept som det vi har HÄR. 
 
#1 - - Suss:

Så fin kaktus. Det ska det få flytta in en här hemma också. Zeta´s är verkligen ett drömställe ;)

#2 - - Emma:

Det där vitkålsreceptet måste jag testa. Tack för tips och trevlig helg!

Svar: Gör det! Jättegott och passar till et mesta (våra barn gillar dessutom).
Trevlig helg och kram.
Kristina Robertsson