Kiwi i mängder.

 
En av våra favoritfrukter här hemma är kiwi. Så när det är kampanjer på ekologiska kiwi så brukar jag köpa ett helt gäng - de går fort åt.
 
Vi testade en, för oss, ny smoothievariant igår efter att jag sett bilden på den gröna härliga smoothien (ursprungliga receptet hittar ni under bilden som ligger i min Pinterestmapp HÄR, vi gjorde om litegrann). En smoothie fylld med massa nyttiga ingredienser och barnen gav tummen upp, det var supergott!
 
 
Vi använde det här:
 
2 kiwi
En stor näve babyspenat
1 avokado
1 äpple
1 apelsin (mina barn är inte så förtjust i lime annars hade jag nog använt det)
Chiafrön
Vaniljpulver
Ca 1 dl kokosmjölk och en skvätt grädde
 
 
 
I köket har vi ett gammalt fönster som vi satt in mot den bakomliggande hallen. Alla dörrrar (utom till badrummet) i den inre hallen har fått glas för att försöka få in ljuset så mycket det går. Hall är väl bland det svåraste som finns att få trevligt, speciellt att försöka få bort en korridorskänsla när man har fyra dörrar att ta hänsyn till.
 
 
Här ser man både lite av fönstret igen och lite, lite av tapeten som sitter i hallen bakom. Sparrisväxten ska omedelbart bums få en större kruka och ny jord, den börjar verkligen se lidande ut nu. Januari och februari är inte växternas storhetstid direkt, allt är lite visset nu känns det som.
 
Ha en riktigt fin torsdag!