Mellanmålsstund, blå tranor och marmorbänkskiva.

 
Jag brukar försöka hinna emd ett emllanmål innan jag sticker och hämtar barnen. Idag blev det en blåbärssmoothie, några skorpor och en blodapelsin. Blodapelsinerna är så galet goda just nu att de nästan smälter i munnen och jag kan verkligen inte få nog!
 
 
Ljuset letar sig allt längre in för varje dag och vårt kök som ligger i norrläge börjar äntligen få rejält med ljus. I hallen som ligger innanför köket (som leder till tvättstuga, badrum och ett sovrum) har det i princip varit omöjligt att fota i tills nu. Där finns inga direkta fönster utan hallen får ljus dels genom att vi har valt att sätta in glas i dörrarna och dels genom ett gammalt fönster som sitter i köket. 
 
Visst är tapeten ljuvlig? Jag älskar att jag ser den så pass mycket varje dag från när jag står i köket. 
 
 
Här ser man lilla fönstret från hallen in till köket. Helt ljuvligt med sina bucklor och gamla beslag. Troligtvis från mitten av 1800-talet och vi hittade det i ladan.
 
 
Några har undrat över våra materialval i köket och jag ska försöka att beta av dem eftersom. På några ställen har vi som ni kan se valt stenskivor, i forma av Carrara-marmor. Marmor är egentligen inte ett jättebra material i ett kök, om man ska vara helt ärlig. Det är ett poröst material som kan dra åt sig fula fläckar av bland annat syror (ketchup, vin och citrus). Därför lade vi bara in det på de ställen där vi inte i första hand kommer att "slabba" med maten (utan där har vi en stor rostfri bänkskiva och vid köksön en massiv ekskiva och en granitskiva). Däremot är marmor super att baka på - och så klart väldigt, väldigt vackert!
 
Stenskivorna köpte vi av House of Design och är jättenöjda med vårt resultat. Extra nöjda tror jag att vi är att vi inte snålade in på tjockleken utan tog 4 cm tjocka bänkskivor överallt, det blev verkligen jättefint och ser lite maffigt ut - på ett bra sätt.
 
Ha en fin onsdagskväll. Jag ska titta på ett nytt avsnitt av Vegorätt och mumsa i mig ytterligare en blodapelsin tror jag! :)
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sofia:

Jättefint med tapeten! Vilken färg har du använt på snickerierna i hallen? Passar så fint ihop med tapeten. Är det Farrow and ball, light grey, samma som i köket? Ller är det linoljefärg?

Svar: Inne i köket (som syns lite på bilderna) är det Farrow and ball, Light gray men inne i hallen är det linoljefärg. Ottossons ljusgrå som är så himla fin!
Kristina Robertsson