Tips på att hänga och kombinera tavlor.

 
Jag har ju äntligen fått tummen ur och börjat hänga upp tavlor på våra väggar. Nu har jag inte så mycket tålamod när jag väl bestämt mig utan hänger mest på feeling. Jag brukar låta tavlorna stå tillsammans ett tag först för att se om jag gillar dem i kombination men sedan så hänger jag oftast upp utan att mäta och göra provupphängningar med mer. Att vara mer noggrann är säkert att föredra men jag tycker att det blir bra ändå och man ska verkligen inte underskatta ögonmåttet.
 
Det är kul att kombinera motiv och ramar och även stilar tycker jag. Jag är inte den som hänger i likadana ramar och med spikraka rutmönster utan vill gärna ha en mer levande stil. Bästa tipset är även att våga hänga på oväntade ställen och långt ner. Det är oftast det jag hajar till på själv när jag är hemma hos andra. En tavla på en toalett eller tavlor ända ner till golvet. Kul och oftast en fullpoäng tycker jag.
 
 
Jag inser att jag behöver mer motiv (och många fler ramar) så i dagarna ska jag försöka att både framkalla några av mina egna bilder men också spana lite ute på nätet. Några tips kan kanske vara: Linda Art, Mymalina, Society 6Lisa Love (tips via), Nordic Design Collective, Fotografiska, Desenio, AllPosters och AbsolutArt.  
 
 Alla foton finns med länkar i min mapp "On the walls" på Pinterest.