Värmeljus som refill.

 
 
Vid nyår fick jag en present av min miljömedvetna vän, nämligen refill-värmeljus. En himla bra grej faktiskt. Jag har under många år använt enbart 100% stearinljus här hemma men de har ju fortfarande varit med ytterhölje i aluminium. Visste ni att vi svenskar varje år köper ca 300 miljoner värmeljus? Det är mycket det och blir många kilo aluminium som ska återvinnas.
 
Därför gillar jag starkt dessa från Reluminus som är ett svenskt företag med svanenmärkta och miljömärkta refill-ljus. Man köper helt enkelt så många koppar man behöver och sedan köper man själva stearinljuset för sig och sätter helt enkelt i dem i kopparna eftersom man använder ljusen. Inga onödiga avfall på så vis. Dessutom mycket snyggare med de genomskinliga kopparna!
 
 
Det här står att läsa på Reluminus hemsida om varför man ska tänka lite mer miljömedvetet i valet av värmeljus:

 

Miljö
Aluminium och paraffin bidrar i Sverige varje år för ett koldioxidutsläpp på hela 54 500 ton vilket motsvarar 3 800 svenskar årliga energiförbrukning.

Hälsa
Genom att använda ljusrefiller av 100 % stearin så slipper du även de utsläpp i inomhusluften som råoljan i paraffinet åstadkommer, tänk på astmatiker och allergiker.

 
 
Det får bli veckans hållbara tips från mig! 
#1 - - Nilla Tankebubblor:

Jag gillar dem också!

#2 - - Jessan:

Jag håller på att använda slut på de vanliga värmeljusen jag köpt på mig men när de är slut ska jag köpa såna här! Har sett att de finns på Clas ohlson, Åhlens mm. Håller med om att de är så mycket finare med den genomskinliga koppen :)

Svar: Så bra att du skriver var man kan köpa dem! Clas Ohlson har jag också sett att de finns på.
Kristina Robertsson

#3 - - Amanda:

Så himla smart ju!! :) Måste kolla upp!

Svar: Himla bra faktiskt!
Kristina Robertsson