Blommigt och randigt hos Himla

Några godbitar ska jag dela med mig av från Formex och den första mässmonter som mötte mig när jag kom in i A-hallen på var ett fantastiskt fint dukat bord hos Himla med en maffig somrig bukett. Himla och Sköna Hem har i ett samarbete tagit fram en gemensam kollektion av linne i ljuva färger och blommigt och randigt. Jag stannade en stund och fick veta hur de tänkt när de skapat kollektionen och hade även några frågor om materialval och produktion. 
 
Kollektionen är framtagen som en hyllning till den gamla modevärlden - skjortmönster och sommarklänningar. Allting är tänkt att kunna matcha och kombinera i all oändlighet och andas verkligen härlig bohemisk romantik. Jag kom genast att tänka på min farfars gamla randiga flanellpyjamas som han alltid hade och det blommiga ger helt klart vibbar till vackra Liberty-tyger. 
 
 
Jag älskade de blommiga sängkläderna tillsammans med de randiga kuddar och på matsalsbordet hade jag mer än gärna dukat med de randiga servetterna. Minus dock för att det inte fanns någon miljöcertifiering, jag hade gärna sett att det åtminstone varit en öko tex-certifiering så att man var helt hundra på att slutprodukten inte innehåller oönskade kemikalier, speciellt när det gäller sänglinne.
 
 
 
Superfint att blanda in läder i dukningen. Vill man inte köpa de färdiga servettringarna som ingår i kollektionen så tänker jag att man enkelt kan fixa något liknande med läderband på metervara. 
 
Som slutkläm till det här inlägget så måste jag säga igen att Himlas monter var fantastiskt fin. Det andades verkligen vår, kalas och umgänge. Något man såg mycket av på Formex i år tycker jag.