Dags att framkalla bilder & lite om namnbytet.

Jag har väl egentligen inga nyårslöften och har nog aldrig haft några heller (inga seriösa i vart fall) men däremot har jag vid några tillfällen satt upp mål för det nya året. Och helt ärligt, det är väl typ samma sak. Mål känns däremot lite enklare att jobba mot och känns inte lika pretentiöst som ett löfte. 
 
Ett av mina mål för det nya året är att framkalla bilder. Tänker mig att jag kommer att ha lite mer tid nu för sådant som jag verkligen tycker är roligt efter de här intensiva renoveringsåren. Helt ärligt så slutade jag nästan helt med att fota, framkalla och redigera för några år sedan. Efter att jag startade butiken och fotade produktbilder i parti och minut under några månaders tid så försvann där också allting som var roligt med just det det. Trist för foton på barnen har ju blivit lidande därav.
 
Men nu så. Nu är det dags!
 
Mitt mål för 2016 blir alltså att redigera ikapp gamla bilder jag har. Fota mer i vardagen igen. Göra en och annan fotobok (detta är endast ett bonusmål och blir det en fotobok så blir det en stor guldstjärna till mig själv) men framförallt FRAMKALLA och sätta upp foton på väggarna! För tusan också så många fina minnen som ligger och skvalpar på en hårddisk på min dator. Så som dessa här nedanför.
 
 
En kväll på en strand i Grekland i oktober 2012 | En kväll på en strand i Glommen sommaren 2013 | En tidig morgon efter morgondopp på en strand i Grekland 2012
 
Ett annat mål jag har är att komma igång med bloggen igen, för det är ju hemskt roligt! Tänker (återigen) att nu har jag dessutom mycket mer tid över för det. Ett namnbyte har varit på gång hur länge som helst för jag känner nog att "Ingen vanlig dag" har gjort sitt - och när undertexten "... eller en helt vanlig" faller bort så tappar det ju lite av sitt syfte. Syftet var ju från början att ha en fotoblogg med lite bilder på barnen och vardagen och alltså visa en mer eller mindre helt vanlig dag som det oftast är i livet och därav fick bloggen ett namn med lite ´glimten i ögat i´. Nu har ju istället bloggen blivit en plats för att samla min inspiration, diskutera renovering, kanske inspirera någon annan, foton från hemmet och lite butikstips från min egen butik emellanåt.
 
Därför har ett namnbyte varit aktuellt i säkert över ett år och jag har funderat på vad jag ska heta istället. Något finurligt och fyndigt? Eller ett nytt alter-ego som flörtar med inredning? Eller något med butikens namn att göra? Nja, inget kändes riktigt bra. Så igår bestämde jag mig helt enkelt att bara ta mitt namn rätt och slätt, det kommer ju alltid att följa med mig (tydligen även trendigt om man ska tro den här krönikan). Samma namnbyte sker nu även med mitt Instagram-konto. Bye bye Ingen vanlig dag!
 
Det är hur som helst alltid kul med en liten nystart och jag kände att jag kunde behöva en. Ta en ny (fast ändå gammal) väg och se vad som händer framöver helt enkelt.
 
 
#1 - - Anonym:

Tänkte också ta tag i att framkalla bilder. Tips på vart man framkallar bäst mottages tacksamt 😉 Kommer inte ihåg vart jag skickade mina bilder senast men jag blev inte helt nöjd kommer jag ihåg.

Svar: Hej!
Jag har ännu inte heller varit helt nöjd med mina framkallningar. Nästa gång ska jag testa Crimson (http://www.crimson.se) som jag hört gott om från olika håll. Får väl ge en recension när det väl är gjort! :)

/Kristina
Kristina Robertsson

#2 - - Amanda:

Vilka underbara bilder!!

Svar: Tack snälla! :)
Kristina Robertsson