För hud och hår i vårt badrum.

Jag har fått frågan från några stycken att visa mer av vårt duschrum i badrummet. Vi gjorde ett duschrum utan glasväggar med två stycken duschar, svart mosaik på både väggar och golv och mysig belysning. Jag har ännu inte klurat ut hur jag ska göra för att få med rummet på bild - behöver nog både ett annat objektiv och någon form av fotolampa. Här är ett litet försök att få med en glimt av den inbyggda hyllan i duschen.
 
 
 Vi har under senare tid använt nästan enbart det ekologiska märket Urtekram. Det är ett danskt märke med bra priser och praktisk av den anledning att det finns att köpa på många vanliga matbutiker. Jag har testat några olika och fastnat för Rose.
 
Jag hörde någon som sa att de inte gillade tack vare att schampot inte riktigt löddrade och balsamet var för rinnigt. Jag har inte alls upplevt de problemen (även om jag förstår vad de menar) utan tror nog att det är det som man upplever när man byter från "vanlig" hårvård till ekologiskt. Det är så många ämnen man går miste om när man byter till ekologiskt att det tyvärr tar ett tag för håret att vänja av sig. I många vanliga schampo finns det tex medel som gör att det löddar extra mycket, förtjockningsmedel (vilket inte finns i det ekologiska) plus att det finns olika silikoner och mineraloljor som lägger sig som en hinna på ditt hår och därför varken löddrar det eller drar åt sig balsamet när du sen börjar använda ekologiskt. Bra att tänka på om man vill byta över.
 
I övrigt använder vi mycket av Maria Åkerbergs produkter (produktionen sker faktiskt i samhället där vi bor dessutom). AHA & Jojoba scrubben är jag helt beroende av. I ett annat inlägg ska jag tipsa om de hudvårdsprodukter som jag gillar.
 
 
Brevid badkaret står badoljor från Terrible Twins, två olika sorter för jag och barnen har olika favoriter. Bästa oljorna tycker vi - luktar gott och mjuk blir man och dessutom är de i största möjliga mån ekologiska. 
 
 
 
#1 - - karikulla :

Jag älskar ert duschrum, och har ju faktiskt även provat det! Den där känslan av "grotta" ni sökte är total och tillsammans med belysningen (som nog inte var helt klar när vi var där?) kan jag tänka mig att det är supermysigt. Dubbeldusch är verkligen perfekt också.

Tack för tips om ekologiska produkter, vi har inte alls provat den delen av den ekologiska marknaden men det ska såklart göras. Största anledningen att vi inte provat är tillgängligheten, jag vill kunna handla i butik för jag har för dålig framförhållning om det ska beställas på nätet. Men dessa ska jag kika efter! Är de parfymerade på något sätt?

#2 - - karikulla :

Förresten! Hur trivs ni med bastun? Dessa dagar med kyla och uteliv måste ha varit perfekta att mysa i bastun efter. Vi bastar minst en gång i veckan på vintern, alltid efter en dag i skidbacken...

Svar: Jag har missat att svara dig här. Vi trivs jättebra med bastun. Underbart med ett fönster i en tycker vi! Under sommaren och hösten när vi renoverade var vi tvungna att ha lite klädförvaring därinne (det var ju fullt överallt här hemma) så då blev det inte så mycket bastat men nu är den urstädad och används flitigt igen!Kram K.
Kristina Robertsson