Letade fram finheter.

Fredagar är vår lediga dag och efter att lillebror och jag lämnat storebror på skolan tänkte vi städa - framförallt hallen som blivit en tråkig avlastningsstation med noll klädförvaring. Först skulle jag bara bära ut alla tomma flyttkartonger och julsaker från hallen. Och så var det ju hemskt kallt så vi behövde några omgångar ved också. 
 
 
Efter vedinbärning kom jag på att jag skulle gå och kolla efter en stol som vi saknade. Under tiden vi renoverat har vi haft ett "lager" i en lada med alla gamla möbler och kartonger med saker som vi hade i huset och på vinden tidigare och jag har egentligen aldrig riktigt hunnit gå igenom allt det där. Stolen fann jag. Plus sex stolar till. Och en himla massa annat också så istället för att få iordning på hallen som tänkt så var det rena rama bombnedslaget där när jag var klar. 
 
 
En gammal jättefin kyrka som jag minns från när jag var liten att tant Mina brukade ha framme. Har inte riktigt bestämt mig men kanske blir det en jultradition att bara ha den framme under december. Den känns lite julig tycker jag.
 
 
I en vacker gammal träsask låg några gamla tidningsurklipp som säkert tant Mina sparat på. Bland annat en dikt om "Ung Erik och skön Karin". 
 
"Ung Erik mötte Karin sin på skogens öde stig.
Han frågte: Vill du bliva min så vill jag älska dig
som maka ut i nöd och lust
allt intill livets sista pust."
 
 
Och i en annan kartong hittade jag två gamla skomakarlampor med vita glasskärmar. Efter lite rengöring, putsning och byte av sladdar så tror jag att de kommer bli jättefina och passa perfekt vid den här lilla arbetsbänken vid timmerväggen. Telefonen i svart bakelit hittade jag i samma låda. Någon som vet hur gammal den kan vara?Femtio- eller sextiotal?
 
 
Extra glad blev jag för de här två. Nu har jag fått lära mig att de ska putsas med ketchup så det ska jag testa. Däremot är det tveksamt om de går att använda, någon sa att vatten uppvärmt i koppar släpper farliga ämnen. Känns ju lte onödigt på något vis så jag får väl ta reda på det lite bättre innan jag värmer tevattnet.
 
Ha den bästa lördagen!
#1 - - JUNITJEJ:

Så fina saker!