Månadens lista - januari

Jag sitter på ett (galet tidigt) tåg till Stockholm och inredningsmässan och behövde något att fördriva tiden med mellan tidningar och kaffe. Nu när jag har fokus inne på att ta tag i bloggen och skriva lite mer frekvent så tänkte jag även vara med och göra "Månadens lista". Ett tipsigt och inspirerande inläggs-initiativ av Johanna som började för länge sen - och fler bloggar har hakat på sen dess (kolla Johannas inlägg för andras listor). 
 
Lite kul att pränta ner vad man har i sitt huvud för tillfället. Även om allt inte går att realisera så kan man ju alltid drömma! Detta lyckades jag knåpa ihop ...
 
Outfit
 
 
Det är så snyggt med jeansskjorta till långkjol! Jag vill hitta en plisserad lång variant att klä mig i under våren.
 
Blomma
 
 
Jag är så sugen på ranunkler. Hos oss på landet erbjuds mest bara tulpaner i affärerna (inte fy skam det helleri och för sig) men det är något med ranunklernas färger. Nästa vecka ska jag in till storstan så då ska jag passa på att köpa mig en stor bukett!
 
Citat
 
 
 
Hår
 
 
Jag håller på att spara ut till en längre page och kanske ska ge det där med mittbena en ärlig chans igen. Jag har dessutom blivit lite mörkare igen och funderar på att ta det ett litet steg till. 
 
Mat
 
 
Jag hade nog trott att jag redan hade bakat mina första bullar i nya ugnen men icke. Det här receptet vill jag prova när det är dags: Hasselnöt, äpple & chokladbullar och receptet har jag hittat hos Green Kitchen Stories (för övrigt en väldigt fin och bra blogg med vegetariska recept vilket jag är helt hooked på för tillfället). 
 
Inredning
 
 
Jag funderar mycket på gardiner just nu, vill mysa till det i vardagsrummet och är både sugen på olika material och på olika mjuka nyanser tillsammans
 
På väggarna
 
 
Jag tror att det var i februarinumret förra året som Residence hade med den här bilden från ett reportage av Lotta Agaton och det följde med mig på renoveringen sen. Så. Himla. Fint! Köket fick ungefär den här färgen, vi satte in fönster i innerväggarna och glas i dörrar och tapeten är inhandlad och ska (snart?) komma upp på väggarna. 
 
Resmål
 
 
En resa till Mallorca i sommar är bokad. En vecka med sol och bad tillsammans med 12 andra. Andra gången på Mallis men den här gången blir det den norra delen av ön. Naaajs.
 
Köksdetalj
 
 
Snyggt att samla alla kavlar i en kruka. Vi har några stycken olika och barnen har även varsin men jag vill även ha en i marmor.
 
Skor
 
 
Jag blev jätteglad när jag läste hos Think Organic att Kavat kommer med en massa finheter i skoväg i vår. Jag gillar allt med det märket! (Bild lånad från Think Organic).
 
Bok
 
 
Residence lanserar ett bookazine med en massa härlig inredning i lyxig tidningsvariant med matt tjockt papper, den vill jag gärna bläddra i. Går att förhandsbeställa här. (Foto: Andy Liffner).
#1 - - Emma:

Fin lista och tack för inspiration!

https://emmassamling.wordpress.com/2016/01/29/manadens-lista-januari-2016/