Blandat från köket.

 
En grådassig eftermiddag i vårt kök igår. Köpmansdisken är fortfarande min favoritplats för att ställa fram grejer på. 
 
 
Kaffet står för det mesta på och jag älskar att ha arbetsbänken vid ett fönster i köket och kunna se ut över trädgården och ängarna utanför. Efter sex år utan fönster vid köket så tänker jag på det dagligen. Nu när byggställningen är borta är det dessutom så väldigt mycket härligare och jag funderar på hur man ska göra iordning trädgården där ute så att jag ständigt har något fint att titta på. Just nu är det en stor hög med gatusten som ligger där och väntar på att få bli del i något projekt.
 
 
På kylskåpet står en korg och väntar på picknick och där hänger även tant Minas gamla förkläde. Tänk att man alltid hade förkläde förr i tiden när man vistades i köket. Ingen dum idé alls faktiskt.
 
 
Äntligen har bakmaskinen en stående plats på arbetsbänken.
 
 
Och även brödrosten får stanna framme vilket gör att det blir rostmackor lite titt som tätt. Det var förut lyx de dagar vi orkade plocka fram och ställa den på bordet vid frukosten. 
 
Nu ska jag och min assistent som är hemma idag äta mat och sen har jag blivit lovad hjälp med att fota några nyheter och annat kul till butiken. Härligt vårigt ljus idag så det gäller att passa på.
#1 - - Hem ljuva hem:

h vad fint du har det. Ett fönster vid arbetsbänken vore något. Så tråkigt att glo rätt in i kaklet. Förkläde har jag i lådan men använder sällan tyvärr. Är en riktig spillmaja. Kraaam Pia

#2 - - Sara:

Så fint det är! :)