Fredag.

 
Fredag igen (!) och jag har har både hunnit med yoga med tänd brasa och levande ljus tidigt på morgonen och en löprunda i samband med att jag lämnade storebror på skolan. Hurtigt värre men väldigt skönt att starta dagen så. Nu sitter jag med en kopp kaffe medan lillebror hälsar på hos mormor och jag tar hand om mina pelargoner lite extra. 
 
 
Så snart storebror slutar skolan ska vi åka och bada. Han går i simskola nu och håller på att lösa simkoden, än så länge simmar han strax under vattenytan :)
 
 
Mamma kom med en ny trasmatta häromdagen, en blårandig och hemvävd av en tant här i krokarna. Jättefin och skön att stå på vid köksbänken. Pallen har varit med många år och har använts flitigt under diverse olika målarbestyr - som synes.
 
 
Snart är det att hämta hem alla dörrarna som är hos glasmästaren. Idag hoppas vi på att få med oss spegeln hem som ska sättas upp i badrummet där uppe. 
 
 
Varje dag njuter jag av vår utsikt från köksfönstret. Tidigare stirrade vi bara in i en vägg men nu har vi stora ytor och både skog och en stor äng att titta ut över. På ängen har vi sett älg, rävar, kaniner och rådjur och just nu håller alla träden på att ändra färg och den stora lönnen sprakar i rött. 
 
Önskar alla en fin fredag och härig helg!
 
 

Ostkaka.

 
Jag måste bara dela med mig av ett recept på ostkaka som jag gjorde förra veckan. Ostkaka är en av mina absoluta favoriter nämligen och mamma hade testat den här ostkakan tidigare och frestat mig med.
 
 
Till vardags undviker vi både socker och vitt mjöl och försöker tänka kvalitet på de kolhydrater vi stoppar i oss. Jag har aldrig varit så peppad på matlagning som nu eller provat så många goda recept. Igår gjorde jag en blomkålgratäng till exempel som var helt sagolikt gott till ugnsstekt lax. Dessutom har jag heller aldrig mått så bra som nu. Inga toppar och dalar i blodsockret eller akuthungerskänslor och min mage som alltid krånglat jättemycket (IBS-symtom, laktoskänslighet och magkatarrer) mår bättre än någonsin och det tackar jag verkligen för, vilken befrielse!
 
 
RECEPT OSTKAKA
 
100 g sötmandel (mixade i mixern)
300 g Keso
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 dl grädde
 
(Vill man sätta mer smak på kakan kan man tillsätta saft och rivet skal från 1 citron. Vill man ha lite extra sötma kan man även addera 1 msk honung).
 
Rör ihop alla ingredienser och lägg i en ugnsfast form. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 min. Jag serverade uppvärmda jordgubbar som jag hade i frysen och vispad grädde till men även äppelmos eller en klick Kesella smaksatt med lite vaniljpulver är gott till!
 
 
Hoppas ni får en härlig start på nya veckan!

2016.10.05 Från ovan.

 
Storebror ska bjuda på discokalas tillsammans med sin kompis på fredag. Hela klassen kommer. Igår frågade jag honom vad han ville ha på sig på discot.
 
- Något glittrigt såklart! Helst en glittrig jacka och glittriga byxor!
 
Sagt och gjort, idag införskaffades en glitterjacka (jag skippade glitterbyxor ...) och ett par nya snygga stentvättade jeans. Med ett par sneakers och favoritkepsen kommer han att bli den coolaste katten i stan. Nu ska även en spellista göras - dessa kläder kommer ju att behöva en gedigen låtlista med riktiga discolåtar.
 
Om han är nöjd? Väldigt nöjd!!