2016.10.03 Oväntad

 
Det är alltid kul med oväntade detaljer i inredningen. När vi renoverade så satte vi in ett litet,  gammalt fönster mellan köket och hallen till badrum, sovrum och tvättstuga. Det blev fint att bryta väggytan med ett fönster och alltid ett extra plus med ljuset som kan leka sig in i en hall som annars lätt blir ganska mörk när det inte finns fönster. 
 
Just nu väntar vi på alla dörrar som vi lämnat in på glasning. Vi har nämligen valt att ha fem dörrar med övre halvan glasad med katedralglas. Man kan inte direkt titta in men ljuset går igenom och det blir inte lika tungt tycker jag när man har glasade dörrar istället, särskilt i trånga utrymmen som i en hall.
 
 
Här väntar jobb och simskola och så måste jag klura ut några middagar till veckan som kommer. Ibland är det jättekul att planera middagar men ibland sitter det fast och det är svårt att komma på en endaste måltid. Det är tur att vi i vår familj gillar fisk så det blir det gärna flera gånger i veckan och är faktiskt bland de enklaste middagarna att laga. Det tyckte jag inte alls för några år sedan men det har verkligen ändrats.
 
Förra veckan gjorde jag smörstekt torsk (stekte med hög värme och massor av smör som jag skedade över fisken hela tiden medan jag stekte). Fisken blev så god och saftig - smälte i munnen. Till det serverade jag en vitkålssallad som blev krispig till och en kall sås gjord av Smetana (krämig och syrad grädde) med rödlök och stenbitsrom. Smarr! 
#1 - - Isabell:

Så himla fint!! :) Mums vad det lät gott med smörstekt torsk!