Äppelplock.

 
Idag var det dags att plocka av alla Elis äpplen från hans träd. Första året som de bar frukt och han har plockat och ätit av sina äpplen lite då och då under september. Han är så stolt över sina äpplen!
 
 
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 
 
 
Och jag måste säga att äntligen är det dags för mössor! Jag tycker barnen är så fina i mössa och jag själv gillar att kunna kränga på mig en mössa i tid och otid, inte minst på morgonens lämningar när det har börjat bli allt kallare. Min bästa accessoar!
 
Fredagar innebär som vanligt ledig dag för mig och lillebror och vi har ätit äppelkaka hos mormor och efter lunch hämtar vi storebror och åker till stan för att besöka frisören. Det är på tiden att frisera de små lockarna och jag har försökt att leta på Pinterest efter frisyrer att visa upp den här gången. Lillebror ska i alla fall få en riktigt kort frisyr medan jag hoppas att storebror behåller sina längder. 
 
 
Tänk att vi redan går in i oktober månad imorgon. Jag kommer nog att haka på en fototmaning under oktober och min tanke är att publicera det även på bloggen men det vet en ju aldrig om det fullföljs hela vägen ut ... Ser fram emot den nya månaden på alla sätt och vis.
 
Önskar alla en fin fredag och en härlig helg.
 
Kram K.

Sovmorgon.

 
Killarna kom lite sent i säng igårkväll så därför fick de sovmorgon idag. Regnet öste dessutom ner på takfönstren i sovrummet och jag lät dem snusa vidare i den varma sängen. När de vaknade önskade de sig frukost hos mormor som självklart ställde till med en mysfrukost med tända ljus och jag skrev färdigt alla inbjudningskort till discokalaset nästa vecka. 
 
 
Inser att jag mer än någonsin behöver en ny regnkappa och kanske även ett par fodrade stövlar som jag tror att en hade haft en enorm stor användning för här på västkusten. I alla fall om det blir en regnig höst och vinter.
 
 
Dagens morgonsmoothie bestod av några skivor fryst banan, frysta hallon, kokosgrädde, kokosmjölk, ett rått ägg och en himla massa spenat. Enkelt och supergott!

Onsdag.

 
Jag har klippt ner min Dr Westerlund och jobbat vid datorn. Det är bra med små pauser under dagen och då passar jag på att tömma diskmaskinen eller lägga in en tvätt - fördelarna med att jobba hemifrån. 
 
 
Igår eftermiddag cyklade jag och barnen till slingan och jag fick några kilometer löpning i benen. Jag njöt av höstluften och de vackra löven på träden medan barnen hade mutats att gå hela slingan tack vare Pokémon go. Till middag värmde vi gulaschsoppa som vi hade kvar sedan dagen tidigare och storebror gjorde sin läsläxa och berättade om något han varit med om på fritids.
 
 
Idag ska han bowla tillsammans med sitt golfgäng som avslutning på säsongen och jag ska skriva klart inbjudningskort till hans discokalas som han ska ha med sin kompis. Det är verkligen inte klokt så fort tiden går och inte alltid helt enkelt att vänja sig vid att banden sträcks allt längre och fortare hela tiden. 
 
Idag lämnades alla innerdörrar in för att glasas och spegeln till badrummet beställdes. Inte en dag för tidigt! En bra onsdag alltså.