En ho till i köket.

 
Just i skrivande stund håller rörmokaren på att koppla in vatten till vår extraho i köket. Vi bestämde oss för att bygga en extra bänk med ho vid timmerväggen som står mitt emot vedspisen och där det gamla köket låg tidigare. Det får leva lite sitt eget liv men sitter ändå i anslutning till köket. Här ska kaffemaskinen stå och jag ser framför mig förvaring på väggen för te, kaffekoppar och vackra kannor som ska fyllas på med vatten.
 
 
För att skilja det från den andra diskbänken valde vi en blandare i krom istället för mässing. Men stilen är fortfarande sekelskiftesstil så att det ändå blir en röd tråd i det hela. Luckor och täcksidor ska beställas från snickeri och kommer också bryta av från resten. Det blir pärlspontsluckor i samma gräddvita ton som väggarna i köet. Det kommer att bli jättefint mot timmerväggen och passande till vedspisen.
 
 
Där borta skymtar de gamla fönstren som vi satte in mot hallen. De blev verkligen jättefina och så gillar jag tanken på att tapeten som ska upp i hallen kommer att skymta fram även i köket. I veckan kommer trappkillen som ska bygga vår trapp för att bestämma det sista och sen hoppas jag att det inte dröjer allt för länge innan vi har både trappa och en tapet i hallen.
 
Och nu hör jag faktiskt vattnet rinna i den nya kranen. Tjoho! Bra start på den här veckan.
  
#1 - - Eira Mattsson:

SÅ FINT!!